Sunt un “corupt cinstit”!!!

Adrian Severin Double Standards Conference (92 of 104)

I. Agenția Nationala de Integritate (ANI)

Pe data de 13.09.2013, ANI  mi-a adus la cunoștință decizia clasării investigației nr. 1053/A/II/11.01.2011, prin aceasta confirmând, după doi ani și opt luni de cercetări, că averea mea este legală și că nu include bunuri necuvenite.

Pe data de 11.01.2011 ANI a declanșat din oficiu  evaluarea averii mele în baza articolului 12 alin. (1) si (2) lit. b) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, în urma unui comentariu de presă prin care eram acuzat că am adunat o avere prea mare într-un timp prea scurt, depășind astfel veniturile mele legale. Perioada cercetată a început cu data primirii mandatului meu de europarlamentar în 2007.

Investigația, bazată pe datele, informațiile și documentele culese de ANI de la diferite instituții naționale și internaționale, publice și private, a condus la următoarele constatări incluse în Raportul adus la cunoștință mie:

 

1.  Fluxurile de numerar din conturile bancare deținute de mine și de soția mea arată că în aceste conturi sunt depuse sume care nu depășesc veniturile obținute în mod legal. Ceea ce înseamnă ca întreaga mea avere este justificată, adica acumulată în mod legal din venituri legale. În fapt toți banii încasați de mine de-a lungul timpului au venit pe canale bancare, de la persoane cunoscute, la date precise și pentru motive transparent declarate.

2.  Nu am cumpărat sau vândut bunuri imobiliare. Aceasta exclude orice posibilă bănuială că printr-un preț prea mare sau prea mic, am fost mituit sau am mituit pe cineva ori că am ascuns în valoarea declarată a unor asemenea bunuri  bani pe care nu îi puteam justifica. De fapt eu nu dețin și nu am deținut niciodată vile, case de vacanță, terenuri agricole, ferme sau altele asemenea pentru a fi putut face asemenea operațiuni.

3. Nu am deținut funcții (de exemplu administrator în societăți cmerciale) sau calități (cum ar fi cea de proprietar al unor active comerciale) care să mă pună într-o poziție de incompatibilitate cu demnitatea mea de europarlamentar sau care să îmi aducă venituri susceptibile a ridica semne de întrebare. Rezultă că nu am putut încheia contracte comerciale cu statul și nu am beneficiat de bani publici, cu excepția indemnizatiei de parlamentar.

 

În concluzie ANI atestă ca nu există diferențe între veniturile mele legale și averea supusă analizei. De asemenea, ANI  nu reține vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese în care m-aș găsi. Aceasta nu mai este o prezumție ci o certitudine de integritate morală!

Constrânsă să se limiteze la cifre și la fapte (nu poți stabili incompatibilități între funcții care nu există, nu poți bănui subevaluari sau supraevaluari în tranzacții care nu au avut loc, nu poți califica drept ilicite venituri provenite din contracte licite), ANI nu a avut cum face speculații în cazul meu și, în consecință, a închis procedura absolvindu-mă de orice posibilă vină. Pe acest temei pot spune românilor și nu numai lor că nici un ban din buzunarul lor nu a trecut în buzunarul meu fără justificare legală.

 

II. Biroul european pentru lupta impotriva fraudei (OLAF)

 

Concluziile ANI trebuie coroborate cu scrisoarea primită de la OLAF pe data de 21.05.2013  (număr de identificare 12273). După ce a cercetat timp de un an acuzația formulată  de ziarul The Sunday Times potrivit căreia aș fi intervenit în procesul legislativ contra unor sume de bani, spre a promova o legislație conformă intereselor celor care m-ar fi plătit, OLAF afirmă în mod clar si explicit că: “investigația nu a condus către vreo probă care să indice că dr. Severin a participat în vreo parte a procesului legislativ propriu-zis legat de acest amendament, fie în ședințele oficiale ale comisiei care s-a ocupat în mod special cu această problemă fie în discuțiile și votul din sesiunile plenare ale Parlamentului European însuși.”

Prin urmare, OLAF declară și confirmă în această scrisoare că, de fapt, nu mi-am folosit funcția de europarlamentar și atribuțiile / prerogativele aferente ei ca să promovez amendamentul pentru presupusa susținere a căruia am fost acuzat ca aș fi acceptat foloase banesti necuvenite de la un terț interesat. Pe baza acestei atestări pot spune alegătorilor mei că nu am folosit puterea pe care mi-au încredințat-o spre a obține câștiguri personale prin favorizarea nelegitimă a unor interese private.

 

III. Direcția Naționala Anticorupție (DNA)

 

Față de cele de mai sus se pune întrebarea pentru ce mă mai acuză DNA? Cum oare pot fi in acelasi timp si integru moral si corupt? Răspunsul este: DNA ma acuza pentru presupuse rele intenții! Respectiv pentru că aș fi acceptat să fac ceea ce nu am făcut și pentru că nu am refuzat ceea ce nu mi s-a propus!

Cum a putut DNA sa îmi descopere intenții care niciodată nu au existat și să le califice ca fiind bune sau rele? Spre a demonstra bănuitele mele rele intenții DNA se folosește de probe ilegale (înregistrarea neautorizată cu camera ascunsă efectuată de niște agenți provocatori) din care extrage fraze și schimburi de replici pe care le răstălmăcește, le interpretează în afara contextului și le traduce eronat din limba engleză in limba română.

DNA îmi face, deci, un proces de intenție! Adică nu mă acuză pentru ceea ce aș fi făcut – afirmând că faptul de a nu fi comis nimic interzis nu contează – ci pentru ceea ce am gândit, deducându-mi gândurile din copia înregistrării trunchiate a diferite discuții purtate cu persoane care au acționat sub o falsă identitate cu intenția evidentă de a mă compromite. O face printr-o interpretare primitivă și nejuridică a legii, prin evaluarea cu rea-credință a spuselor și gesturilor mele, precum și în lumina unor mentalități înapoiate care nu au nici o legătură cu limbajul și practicile instituțiilor europene.

În nici o legislație civilizată intenția (admițând că ar fi existat) nu se pedepsește. Nici în legislația română nu este altfel. Doar o justiție monstruasă poate concepe pedepsirea intenției bănuite.

După ce cheltuind din belșug banii cetățenilor, DNA nu a redus cu nimic hoția, acum vrea să pedepsească, tot pe socoteala contribuabililor, intenția care nu s-a materializat în fapte și despre care nici nu se poate spune că a existat. Pe o asemenea bază, orice om care nu place celor care conduc, la vedere sau din umbră, DNA, poate fi oricând acuzat și condamnat. Astfel, tratamentul pe care mi-l aplică DNA pune în pericol liniștea și libertatea oricărui cetățean.

Dacă o instituție a statului român precum DNA poate gira o asemenea concepție transformându-o într-un rechizitoriu, înseamnă că orice siluire a dreptului și dreptății este posibilă. De aceea îngrijorarea mea pentru ceea ce poate urma este maximă.

Problema fundamentală nu este, însă, cazul meu ci soarta unor interese cu mult mai mari. Până una alta, prin modul în care a condus cercetarea în acest caz DNA m-a împiedicat să îmi desfășor la cote maxime activitatea în apărarea intereselor românești și europene. Nu cred că incriminarea presupuselor mele intenții, într-o manieră amintind logica acuzatorilor publici ai regimului bolșevic, justifică sacrificarea acestor interese.

În ceea ce mă privește reafirm că am fost și rămân în slujba României, a românilor și a Europei unite, ale căror interese legitime le-am apărat la Bruxelles deranjându-i pe mulți și atrăgându-mi dușmănia multora, și pe care voi continua să le apar până la sfârșit cu riscul agravării și perpetuării încercărilor absurde prin care trec în prezent.

Permanent link to this article: http://adrianseverin.com/sunt-un-corupt-cinstit/

8 comments

Skip to comment form

  • Iordache Marilena on September 28, 2013 at 10:23 am
  • Reply

  Eu personal ma bucur ca s-a ajuns la o solutionare a acestei situatii regretabile. Ca de obicei institutiile statului roman intai condamna si dupa aceea judeca. Si daca in acest timp reputatia si viata personala a persoanei respective au de suferit, ce mai conteaza? Permiteti-mi sa va felicit d-le Severin si sa va dores rezolvarea tuturor problemelor ramase. Cu stima, Iordache Marilena

   • patrocle54 on September 30, 2013 at 3:36 pm
   • Reply

   ” Daca nu faci focul , nu iese fum ” !!!

   • Mariana Prodan on September 30, 2013 at 5:28 pm
   • Reply

   Apreciez mesajul dumneavoasta! Cred ca domnul Adrian Severin nu merita aceasta jignire doar pentru ca e mai bine pregatit profesional decat … multi dintre cei care ne conduc destinele acum! Acum peste 20 de ani incercau sa conduca tara asta a noastra niste specialisti buni la guvernare, in timp au fost eliminati… prin diverse metode: vanduti, cumparati sau desfiintati! Stima !

 1. Cred ca acum aveti toate parghiile pentru a castiga un proces impotriva acelei publicatii aservite unor interese oculte. Ramane ca pe mai departe sa serviti interesele Romaniei cu patriotism, lucru care lipseste multor politicieni.

 2. Basescu si-a bagat coada si s-a ajuns la concluzia ca este nevinovat.Cine plateste?

  • Adrian Severin on October 1, 2013 at 1:28 am
  • Reply

  Draga Patrocle54, vorba cu fumul și focul este de pe vremea în care nu existau tehnologii care să facă fum fără foc. Astăzi se poate. În vremurile vechi, când nu era fum fără foc, oamenii incomozi erau asasinati iar pe mormintele lor se puneau florile recunoștinței. Astăzi cei incomozi sunt asasinati moral prin dezinformarea și manipularea celor ce credeau în ei, iar mormintele lor sunt părăsite încă de pe când erau în viața.

  • TeoM on October 1, 2013 at 5:23 am
  • Reply

  Dar cum ramane cu problema ca strainii, si nu romanii, i-au adus acuzatia de coruptie in Parlamentul UE ?

 3. As vrea sa aud si eu ca sunteti in slujba Romaniei dar pina acum desi citesc mult nu am auzit .. poate voi auzi .. asa sa fie sper

Leave a Reply

Your email address will not be published.