Săptămâna 2-8 Septembrie

ep2Luni a avut loc în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) primul schimb de opinii privind raportul ce tratează situația actuală a Politicii Europene de Vecinătate.

Miercuri:

Am lucrat și depus amendamente la raportul discutat luni în comisia AFET privind “Politica Europeană de Vecinătate”, unde am avut ca obiectiv principal găsirea unui echilibru între o poziție dură (a raportorului) ce ar putea împinge tarile din estul UE spre uniunea euroasiatica, o situație ce ar desființa acest parteneriat de est, și o poziție ce le-ar menține în continuare în sfera de influență europeană, o acțiune necesară în eventualitatea în care luăm în considerare presiunea economică și politică făcută impotriva lor de catre Rusia, cu scopul extinderii sferei sale de influență in estul Europei.

Am redactat și trimis o scrisoare Dnei Catherine Ashton HR/VP privind “Situația din Siria”, în care am propus o serie de acțiuni ce ar putea soluționa actuala criză, preferabil înaintea începerii ofensivei SUA.

Am avut întâlniri cu reprezentanții industriei tutunului din România veniți în PE cu scopul de a prezenta argumente privind propunerea de “Directivă a produselor din tutun”, precum și cu reprezentanții Terra Mileniul III, care împreună cu alte 69 de organizații nonguvernamentale din cadrul Coaliției de Mediu din România, au dorit să își exprime punctul de vedere privind țintele fixate pentru consumul biocarburanților în UE.

Vineri am participat la o masă rotundă alături de reprezentanții “Centrului pentru Studiul Lumii Contemporane din China”, aflați in vizită la București, evenimentul fiind organizat de către Institutul Social Democrat “Ovidiu Șincai”.

Sambătă am fost invitat la Sibiu, de către YPO (Young Presidents’ Organization) să țin o conferință pe tema “România între imperii”.

Duminică am reușit să mă odihnesc puțin, dar să mă și pregătesc pentru săptămâna ce urmează în Strasbourg, o săptămâna ce se anunță a fi foarte interesantă. Vă voi ține la curent

Permanent link to this article: http://adrianseverin.com/saptamana-2-8-septembrie-parlamentul-european/

Leave a Reply

Your email address will not be published.