«

»

Print this Post

REGELE TRĂIEȘTE

Regele Mihai a fost o personalitate tragică prinsă în furtuna unei istorii tragice. Aceasta a fost istoria românilor din ultimul secol.

Majestatea Sa va rămâne parte integrantă a istoriei noastre. O istorie unică și unitară, pe care trebuie să ne-o asumăm în integralitate, cu luminile și umbrele ei, amintindu-ne că suntem un singur popor și avem o singură țară.

Plecarea descendentului unei dinastii sub sceptrul căreia România a devenit independentă, unită și respectată, ar trebui să ne reamintească tocmai valoarea și nevoia acestei unități. Cu atât mai mult cu cât ea are loc într-un moment de cumplită dezbinare națională, în care mai multe Românii încearcă să se excludă una pe cealaltă. Este prea devreme pentru a spune ce va scrie istoria pe piatra Sa de mormânt. Desigur ceva care va lasa fără semnificație pietrele aruncate asupra lui pe timpul vieții pământești.

Regii nu mor niciodată; ei doar se fac nevăzuți. De aceea spun: Regele Mihai I trăiește. Trăiește în și prin istoria României. Și va trăi atât timp cât națiunea română va fi vie și va avea nevoie de pilde și simboluri.

R.I.P.

Permanent link to this article: http://adrianseverin.com/regele-traieste/

1 comment

  1. dezideriududas

    Fie-i țărâna ușoară !

Leave a Reply