Comunicat de presa privind trimiterea mea in judecata – 11.09.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul Europarlamentarului Adrian Severin


Strasbourg, 11 septembrie 2013

Am luat la cunoștință comunicatul DNA prin care se anunță trimiterea mea în judecată sub diverse acuzații.

Întrucât argumentele în susținerea acuzațiilor respective nu mi-au fost încă aduse la cunoștință, nu am cum face comentarii asupra fondului acestei decizii. Ceea ce știu și ceea ce pot spune este ceea ce s-a întâmplat în realitate:

1. Nu am depus nici un amendament contra unei sume de bani sau a altui avantaj oferit mie în acest sens.

2. Nu am intervenit în procesul legislativ pentru a determina depunerea amendamentului respectiv, și nici nu l-am depus ca atare.

3. Nu am cerut bani sau alte avantaje materiale pentru a-mi îndeplini sau a nu-mi îndeplini atribuțiile parlamentare.

4. Am încheiat un contract de consultanță cu o firmă care s-a dovedit a fi fictivă, contract pentru care am primit aprobarea Parlamentului European și pe care l-am executat exclusiv în calitate de consultant.

Asupra celor întâmplate se va discuta în faza următoare a procedurii, care este publică. Cu acest prilej sper că faptele vor putea fi cunoscute și înțelese corect de toți cei interesați.

Repet că avem de a face cu o înscenare pusă la cale de persoane care au acționat ca agenți provocatori și cu o motivație politică.

Cauza pentru care, din câte se pare, DNA nu a reușit să deosebească aparența creată cu rea credință de realitate rămâne a fi stabilită.

În continuare îmi voi desfășura activitatea în exercitarea mandatului meu, participând în paralel la procesul judiciar, în încercarea de a face lumină în această cauză.

Nu vreau să speculez asupra deznodământului acestui proces. Știu că am un deșert de traversat. Sunt convins însă, că istoria mă va absolvi.

 

Adrian Severin (MPE)

Permanent link to this article: http://adrianseverin.com/comunicat-de-presa-privind-trimiterea-mea-judecata-11-09-2013/

2 comments

  1. Domnule Senator,
    Respect!

    • Iordache Marilena on September 12, 2013 at 11:56 am
    • Reply

    Sper ca problema dvs. se va rezolva si adevarul va fi cel care va avea castig de cauza.Respecte pentru comentariile politice pe care le faceti. Marilena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.