Adrian Severin la Realitatea TV – informatii scandal Sunday Times

Adrian Severin - Realitatea TVIn cadrul emisiunii “Realitatea la raport” am declarat că materialul video realizat de Sunday Times, în baza căruia am fost acuzat de luare de mită pentru susţinerea unui amendament în PE, este “o înscenare”, “un film editat, care alătură pasaje din diverse convorbiri pentru a demonstra că s-a întâmplat ceva ce nu s-a întâmplat”.

Susţin că, în cazul respectiv, am încheiat un contract de consultanţă pentru care am primit aprobare din partea PE şi că am fost remunerat pentru consultanţă, nu pentru depunerea sau sutinerea vreunui amendament. Ziariştii Sunday Times au acţionat ca nişte “agenţi provocatori” incercand sa

1175346_10201721352337143_1875749468_nfabrice o concluzie (in lipsa unor dovezi) din mai multe discutii avute cu mine. Aici este vorba de “interese ale altor forţe politice din Europa care doreau să oprească demersuri politice în care eu eram implicat, care se refereau la trasarea frontierei intre spaţiul euroatlantic şi euroasiatic”.

In cadrul Parlamentului European, lumea de pretutindeni vine şi ne roagă să depunem amendamente, acest lucru nefiind ilegal. Ceea ce este ilegal e luarea de bani pe aşa ceva. Continui sa sustin ca nu am depus niciun amendament, nu am cerut bani în legătură cu acest amendament.

1157557_10201721352297142_1524887535_nAm avut un contract de consulting avizat, executat pentru care aveam dreptul la onorariile aferente.

Important de mentionat este faptul ca s-a tot spus ca e mai grav cazul meu decât al colegului austriac. Strasser povesteste că a venit în PE fix ca să facă lobby şi spune că el mai are incă 6 clienţi. Organele de anchetă i-au găsit pe cei 6, de aici s-au consolidat acuzaţiile şi a fost condamnat. Ancheta DNA a incercat să-mi găsească şi mie cadavre in curte, nu au găsit. Sunt cazuri total diferite. Austriacul şi-a dat demisia pentru că ştia că are probleme, iar slovenul pentru că n-a mai putut suporta presiunea psihologică. Nedemisionând, am dat semnalul că românii nu pot fi scoşi aşa uşor din joc cum vor unii cu tot felul de manipulări.

Si nu in ultimul rand, ceea ce presa din Romania ocoleste, este prezentarea celui de-al 4-lea caz, al unui europarlamentar spaniol care, acuzat tot de luare de mită, a refuzat să demisioneze şi între timp a fost promovat într-o funcţie de vicepreşedinte. Acesta, in filmul facut disponibil de catre cei de la Sunday Times, accepta bani pentru depunerea unui amendament, pe care il si depune in final.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=e37rcAapXPc]

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wXl_3tXeJHA]

http://www.realitatea.net/cum-isi-justifica-adrian-severin-refuzul-de-a-demisiona-din-parlamentul-european_1246514.html

 

Permanent link to this article: http://adrianseverin.com/adrianseverin-realitateatv/

Leave a Reply

Your email address will not be published.